Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Ikano går in i Danmark – rekryterar vd

Publicerad: 22 september 2017, 05:36

René Brandt.

Foto: News Öresund.

Svenska Ikano Bostad håller just nu på att etablera sig i Danmark. Det första steget har varit att rekrytera en vd för det danska dotterbolaget.


Ämnen i artikeln:

DanmarkIkano Bostad

Om ett år tror René Brandt att Ikano Bostads nystartade danska dotterbolag Ikano Bolig kommer att sätta spaden i marken för det första bostadsprojektet på andra sidan sundet. Han har rekryterats som vd för bolaget och siktar på att ha den första medarbetaren och ett kontor på plats i Köpenhamn vid årsskiftet. Produkten ska vara densamma som i Sverige – bostadsrätter, hyresrätter, radhus och vårdboende.

Svenska Ikano Bostad håller just nu på att etablera sig i Danmark. Det första steget har varit att rekrytera en vd för det danska dotterbolaget. Det är snart två månader sedan René Brandt tillträdde tjänsten och han har redan fått flera affärsförslag från aktörer som vill arbeta tillsammans med bolaget i Danmark. Uppstarten tror han därför kan komma att gå snabbare än förväntat.

– Företaget är en intressant samarbetspartner. Jag tror vi kommer att få en flygande start i Danmark. Jag gissar att vi har köpt första marken inom ett halvår och att vi startar det första projektet nästa år, säger han.

Men att den danska uppstarten ska gå snabbt är inget självändamål, snarare tvärtom.

– Det första som jag lade märke till under rekryteringen var att företaget inte hade bråttom. Det var viktigare att hitta rätt person. Om det tog några månader längre var inte särskilt viktigt, säger René Brandt.

Det är samma inställning som genomsyrar den strategi som han just nu tar fram för den danska etableringen.

– Jag tror att vi kommer att lägga fram en konservativ strategi för hur vi vill expandera i Danmark. Det finns en stor tillgång till kapital i företaget om vi hittar rätt projekt, men det är viktigt att leverera ordentlig kvalitet så att vi kan behålla den trovärdighet som den svenska organisationen har, säger han.

2013 sålde Ikano sin kontorsportfölj som bland annat innehöll tio fastigheter på Ideon i Lund och fokus har sedan varit bostadssegmentet. Beslutet om att gå in i Danmark kommer från en önskan om att växa ytterligare inom det området och då behöver geografin breddas. För ett år sedan togs beslutet att gå in i Danmark och strategin har varit att rekrytera en vd med lokal kompetens på den nya marknaden. Ännu finns inga klara mål om i vilken takt företaget vill växa i Danmark, men de letar efter både små och stora projekt.

Jenny Andersson
News Øresund

Ämnen i artikeln:

DanmarkIkano Bostad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.