torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Humlegården plockar ny hållbarhetsansvarig från SGBC

Publicerad: 28 mars 2023, 06:07

Sabina Jonestrand.

Foto: Emil Fagander

Sabina Jonestrand har rekryterats till rollen som hållbarhetsansvarig på Humlegården. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetHumlegården Fastigheter

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Hon ersätter därmed Mattias Svensson som hade titeln Chef Hållbar utveckling på företaget men som lämnade i höstas för att satsa på egen verksamhet.

Sabina Jonestrand är energi- och miljöingenjör i grunden och kommer närmast från ett uppdrag som verksamhetsområdeschef för miljöcertifieringen BREEAM och Hållbar infrastruktur på Swedish Green Building Council, SGBC.

Läs också: Lista: De har bytt jobb i branschen senaste månaden

– Vårt arbete för att bidra till en hållbar utveckling är en integrerad del i vår verksamhet och strategi, där vi har tydliga och ambitiösa målsättningar. Jag är mycket glad över att få hälsa Sabina Jonestrand välkommen till Humlegården. Hon har en bred kompetens inom området och kommer att spela en viktig roll i vår fortsatta utveckling, säger Anneli Jansson, vd på Humlegården Fastigheter, i en kommentar.

I rollen som hållbarhetsansvarig kommer Jonestrand att ha ett övergripande ansvar för Humlegårdens arbete med hållbar utveckling. Bolagets målsättningar innefattar bland annat en 32 procent minskad energianvändning till år 2030 och en helt klimatneutral verksamhet till 2045.

Läs också: LISTA: En miljon kvadratmeter kontor byggs i Solna

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev