Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Rekrytering

HSB och Skanska vinnare i Rekryteringsbarometern

Publicerad: 29 maj 2015, 12:55

HSB och Skanska är årets vinnare i Rekryteringsbarometern. 2015 års upplaga av undersökningen är den tionde i raden och för andra året i rad tar HSB hem segern i klassen fastighetsbolag.


I år har en del revideringar gjorts på listan över de bolag som ingår och som exempel kan vi nämna att inga allmännyttiga bolag inkluderades liksom att byggbolag har slagits ihop med konsultbolag, i en kategori som består av samhällsbyggnadsföretag övriga än fastighetsbolag. Anledningen till detta är att antalet bolaget inom klassen fastighetsbolag, där byggbolagen tidigare ingick, var helt enkelt för stort och många respondenter orkade inte fullfölja. Tack vare de ändringar som nu har gjorts ökade antalet respondenter med närmare 10 procent.

HSB och Skanska blev både mest kända och mest attraktiva bolag i Rekryteringsbarometern.

I Branschbarometern, som nu genomfördes för tredje gången, vann Vasakronan för tredje året i rad i klassen fastighetsbolag och i klassen konsult- och byggbolag blev Skanska vinnare, även där. Vasakronan blev mest kända och mest attraktiva fastighetsbolag medan Skanska blev mest attraktiva konsult- och byggbolag och tillsammans med NCC mest kända i den klassen.

Notera att i den trycka versionen av Fastighetsnytt smög sig in ett fel på sidan 37 där rubriken till diagrammet blev felaktig. Felet är korrigerat i pdf-versionen.

Här hittar du barometrarna i sin helhet!

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.