Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Hon tar över som vd på Akademiska Hus

Publicerad: 8 mars 2021, 12:48

Foto: Jörgen Hildebrandt

Efter många år som vd lämnar Kerstin Lindberg-Göransson sitt uppdrag under hösten. Caroline Arehult, tidigare bland annat vd på Hemfosa, tar över.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusCaroline ArehultKerstin Lindberg GöranssonHemfosa Fastigheter

Akademiska Hus, som ägs av svenska staten, investerar årligen cirka 3 miljarder kronor i ny- om- och tillbyggnationer, med uppdrag att ”stärka Sverige som kunskapsnation”. 

Enligt ett pressmeddelande kommer nuvarande vd Kerstin Lindberg-Göransson att lämna sitt uppdrag under hösten. Styrelsen har utsett Caroline Arehult till ny vd. 

Läs även: De fyra klasskamraterna som dominerar fastighetsbranschen

Arehult har lång erfarenhet från fastighetsbranschen, senast i rollen som vd för Hemfosa innan bolaget blev uppköpt av SBB. Tidigare har hon bland annat varit vd för Skanska Fastigheter Stockholm. Tidigare har hon suttit i styrelsen för Akademiska Hus (men avgick på grund av konkurrensskäl när hon tillträdde vd-rollen i Hemfosa). 

– Med rekryteringen av Caroline Arehult får Akademiska Hus en vd med bred fastighetskompetens, ett genuint intresse för hållbarhet och ett tydligt fokus på att leverera goda verksamhetsmiljöer till kunder och hyresgäster. Vi är glada över att få hälsa Caroline välkommen tillbaka. Akademiska Hus får nu en vd som kommer att fortsätta den utvecklingsresa som bolaget är inne på, säger Anitra Steen, styrelseordförande för Akademiska Hus i ett pressmeddelande. 

Caroline Arehult själv kommenterar nyheten såhär: 

– Det känns fantastiskt inspirerande att få fortsätta Kerstins fina arbete och tillsammans med mina blivande kollegor på Akademiska Hus på bästa sätt få bygga, utveckla och förvalta våra kunskapsmiljöer. Jag brinner för utbildning och är övertygad om att kunskap är en förutsättning för att skapa ett inkluderande och hållbart samhälle.

Caroline tillträder som vd under hösten. Nuvarande vd Kerstin Lindberg Göransson kommer därefter att stå till bolagets förfogande fram till årsskiftet.

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.