Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Hon lämnar som vd för Rikshem

Publicerad: 9 september 2019, 07:07

Sophia Mattsson-Linnala lämnar rollen som vd för Rikshem efter ett styrelsebeslut som fattades på måndagen.


Ämnen i artikeln:

Rikshem

Rikshems styrelse och Sophia Mattsson-Linnala har kommit överens om att Sophia Mattsson-Linnala lämnar rollen som vd för Rikshem. Processen för att rekrytera ny vd inleds omgående.

Här berättar Sophia Mattsson-Linnala själva om beslutet.

Beslutet har fattats av Rikshems styrelse och Sophia Mattsson-Linnala på måndagen, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bo Magnusson, styrelseordförande för Rikshem, kommenterar beslutet:

– Styrelsen vill tacka Sophia för de insatser hon gjort som vd för Rikshem. Hon har lyckats med utmaningen att förändra bolaget från transaktionsintensivt med ett mycket stort fokus på tillväxt till ett företag som står väl rustat för framtiden med en stark grundplattform och en stabil förvaltningsorganisation. Rikshem har nu kommit till en punkt där det är rätt tid att ta in en ny vd, då verksamheten framöver behöver inriktas mer på att utveckla fastighetsbeståndet och arbeta aktivare med investeringsverksamheten, vilket skapar behov av ett mer affärsdrivet ledarskap.

Sophia Mattsson-Linnala gör sin sista dag den 31 oktober i år.

– Det har varit en omfattande förändringsresa som vi gjort på Rikshem. Jag är stolt över att när bolaget nu går in i nästa fas gör man det på stabil grund där vi bland annat ökat fokus på förvaltning, arbetar långsiktigt med områdesutveckling och förstärkt projektorganisationen. Rikshem är ett företag som behövs och som gör skillnad för många människor, säger Sophia Mattsson-Linnala i en skriftlig kommentar.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

Rikshem

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.