Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Hon blir vd för Växjös nya bostadsbolag

Publicerad: 14 januari 2022, 14:25

Catharina Rydberg Lilja blir vd för nya Vidingehem Foto: Växjö kommun

Catharina Rydberg Lilja har utsetts till vd för det nya kommunala bostadsbolaget Vidingehem.

Ämnen i artikeln:

VäxjöbostäderVäxjö

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Nya Vidingehem kommer bli ett renodlat bostadsbolag och är en sammanslagning av nuvarande kommunala bostadsbolaget Växjöbostäder och delar av det kommunala bolaget Vidingehem. Det nya bolaget börjar sin verksamhet i januari 2023, då även en styrelse väntas vara på plats. 

– Vidingehem blir bostadsbolaget för närvaro och nybyggnation i hela kommunen och en viktig kugge när det gäller både stadens, tätorternas och landsbygdens utveckling. Det känns väldigt bra att Catharina Rydberg Lilja, med sin långa erfarenhet av stora organisationer och fokus på utveckling, ska leda arbetet, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö, i ett pressmeddelande. 

Läs även: Två olika alternativ för Växjös nya sjukhus – och ett viktigt vägval

Catharina Rydberg Lilja har bakgrund i flera kommunala bolag och verksamheter, men kommer närmast från konsultbolaget Public Partner. Hon tillträder sin nya roll från den 1 februari 2022 och kommer då börja vara vd för nuvarande Vidingehem och Växjöbostäder, samtidigt som hon leder arbetet med att forma det nya bostadsbolaget. 

– Att få vara med och bygga upp och leda ett nytt bolag i en expansiv kommun som Växjö känns otroligt inspirerande, roligt och utmanande. Jag trivs bäst när jag får arbeta med att skapa värde för våra invånare och vara med i utvecklingen av en kommun. Nu ser jag fram emot att träffa medarbetare och se hur vi tillsammans kan skapa något nytt, med alla de erfarenheter och den kunskap som finns i de nuvarande bolagen, säger Catharina Rydberg Lilja, i pressmeddelandet. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev