fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Hon blir Stockholmshems nya vd

Publicerad: 15 september 2023, 06:04

Åsa Wigfeldt är ny vd för Stockholmshem.

Åsa Wigfeldt har utsetts till ny vd för Stockholmshem och tillträder sin nya roll den 2 oktober. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetStockholmshemS:t Erik MarkutvecklingStockholm

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Hon efterträder därmed Olle Torefeldt, som varit tillförordnad vd sedan oktober förra året när Anette Sand gick i pension. Beslutet om att tillsätta Åsa Wigfeldt som vd fattades av Stockholmshems styrelse på torsdagen.

Åsa Wigfeldt kommer närmast från rollen som vd för kommunalt ägda S:t Erik Markutveckling som äger, förvaltar och utvecklar fastigheter i Stockholm i väntan på att de ska omvandlas till bostäder, arbetsplatser eller trafikplatser. Men hon har även ett förflutet från olika ledande befattningar vid exploateringskontoret i Stockholms stad.

Läs också: Stockholmshem skjuter fram bostadsprojekt i Bromma – fler förseningar hotar

Nu tar hon alltså över vd-posten på kommunalt ägda Stockholmshem som har 60 000 hyresgäster fördelade på 27 725 lägenheter. Därtill ingår 3 800 lokaler i beståndet.

– Vi är mycket nöjda med att Stockholmshem får en vd med så bred erfarenhet av stadsutveckling och fastigheter och ser fram emot att jobba tillsammans med Åsa. Vi vill också rikta ett stort tack till Olle Torefeldt, som lett bolaget som tillförordnad vd under det senaste året, säger bolagets styrelseordförande Ingela Edlund.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev