Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Hon blir ny hållbarhetschef på Intea

Publicerad: 16 september 2021, 12:56

Foto: Simon Hellsten

Intea plockar in Linda Schuur som ny hållbarhetschef med start den första oktober.


Ämnen i artikeln:

Intea Fastigheter

Linda Schuur har en bred erfarenhet från fastighets- och byggbranschen. Hon har tidigare varit verksam som konsult och hållbarhetsstrateg på Sure Studio och dessförinnan hade hon rollen som hållbarhetsansvarig affärsutvecklare på Serneke. 

– Vi har en hög ambitionsnivå och redan i dag miljöcertifierar vi alla nya byggnader. Vi har för avsikt att växla upp vårt arbete genom att få in än mer miljötänk tidigt i våra processer och jobba fokuserat med våra innovationer, säger Henrik Lindekrantz, vd och grundare av Intea, i bolagets pressmeddelande

I sin nya tjänst kommer Linda leda utvecklingen av företagets strategi för att minska klimatavtrycket både under byggnation och i förvaltning. Hon får även ansvar för att koordinera Inteas arkitektur och kommer vara en del av bolagets ledningsgrupp. 

– Jag vill förstärka Inteas positiva kraft till att bidra till ett bättre samhälle. Vid nybyggnation är det viktigt att ta ett helhetsgrepp om både sociala frågor såväl som minskat klimatavtryck och ökat återbruk för att skapa attraktiva byggnader och stadsdelar. Inteas driv och vilja att bidra både med kultur, konst och arkitektur och dessutom jobba med miljöfrågor finner jag otroligt inspirerande, säger Linda Schuur, ny hållbarhetschef på Intea, i pressmeddelandet. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Intea Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.