Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Rekrytering

Hon blir Karolina Skogs efterträdare

Publicerad: 17 juni 2016, 05:13

Märta Stenevi.

Foto: Jennie Larsson.

Efter att Karolina Skog (MP) utsetts till ny miljöminister nomineras Märta Stenevi till nytt stadsbyggnadskommunalråd i Malmö.


Ämnen i artikeln:

MalmöRegeringenMärta Stenevi

Karolina Skog har varit uppskattad i rollen, vilket märktes inte minst när hon valdes till ny miljöminister. Det nya förslaget presenterades av valberedningen på fredagen.

Märta Stenevi är i dag regionråd i Region Skåne, med ansvar för personalfrågor, ordförande i personalnämnden samt första vice ordförande i regionstyrelsen.

– Märta Stenevi har visat att hon har den erfarenhet och kunskap som krävs för att snabbt kunna ta över och leverera konkreta resultat i rollen som kommunalråd. Vi bedömer att Märta är helt rätt person att representera Miljöpartiet de gröna i Malmöpolitiken de kommande åren, säger Malte Roos, sammankallande i valberedningen.

Övrig kandidat är Lucas Carlsson.

Det formella beslutet om tillsättningen av det nya kommunalrådet fattas av kommunfullmäktige vid sammanträdet onsdag 22 juni.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.