Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Hon blir fastighetsdirektör på Svenska handelsfastigheter

Publicerad: 12 augusti 2020, 06:45

Monica Fallenius får en nyinrättad tjänst på Svenska handelsfastigheter.

Foto: Svenska handelsfastigheter

Svenska handelsfastigheter organiserar om och tillsätter en fastighetsdirektör, en roll som inte tidigare funnits på bolaget.


Ämnen i artikeln:

Svenska Handelsfastigheter

Svenska Handelsfastigheter har rekryterat Monica Fallenius till en nyinrättad position som fastighetsdirektör. Utnämningen sker i samband med att fastighetsverksamheten omorganiserats i syfte att ytterligare stärka bolagets fastighets- och projektverksamhet.

Läs även: Svenska Handelsfastigheter rekryterar tre

Monica Fallenius kommer närmast från Atrium Ljungberg där hon varit affärsområdeschef för Transaktion och Leasing. Dessförinnan har hon varit fastighetschef för Sverige på Hemsö. Monica har även arbetat på GE Capital Real Estate, Jernhusen, Fabege samt Drott. 

”Genom omorganisationen får vi en tydligare ansvarsfördelning samtidigt som vi kommer än närmare våra kunder. Med sin omfattande erfarenhet kommer Monica att utgöra ett viktigt tillskott för den fortsatta verksamhetsutvecklingen”, säger Lennart Sten, vd för Svenska Handelsfastigheter, i ett pressmeddelande.

Läs även: Hon är ny ordförande på Svenska Handelsfastigheter

Monica Fallenius kommenterar sitt nya jobb:

”Svenska Handelsfastigheter har ett starkt fokus på externhandel, ett segment inom handeln som går bra även i dessa tider. Jag ser fram emot att ansluta till teamet och vara med att driva utvecklingen av bolaget framåt tillsammans med medarbetarna och kunderna”.

Monica Fallenius tillträder sin nya roll den 15 augusti 2020.

Mer om Svenska handelsfastigheter

Svenska Handelsfastigheter skapar, utvecklar och förvaltar handelsplatser i nära samverkan med ledande detaljister och med särskilt fokus på externa handelslägen. 

Under de senaste fem åren har bolagets fastighetsportfölj vuxit från 3 miljarder kronor till 9,5 miljarder kronor med en projektportfölj om ytterligare cirka 1 miljard kronor. 

 

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Svenska Handelsfastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.