Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Hon är ny Sverigechef på Arkitema

Publicerad: 8 oktober 2020, 06:05

Arkitema Architects har utsett Susan Schack till ny Sverigechef. Hon kommer att leda den fortsatta utvecklingen av arkitektverksamhetens strategi, organisation och kompetenser för Arkitemas kontor i Sverige.

Foto: Pressbild

Danska arkitektkontoret Arkitemas nya chef för verksamheten i Sverige heter Susan Schack. Hon rekryteras ur de egna leden.


Ämnen i artikeln:

Arkitema Architects

Arkitema gick in på den svenska marknaden 2007 var Susan Schack en av de personer som började på firman och som tog stor del i etableringen. Sedan dess har hon haft en rad olika befattningar på Arkitema i Stockholm och Malmö.

Läs även: Arkitema och Veidekke utvecklar nytt område i Norge

Nu blir hon Sverigechef med ansvar för operativa aktiviteterna i Sverige.

”Susan anställdes i samband med att Arkitema etablerade sig i Stockholm för 12 år sedan. Under alla år har hon varit en central drivkraft i den framgångsrika etableringen av kontoren i Stockholm och Malmö. Med en djupgående kunskap om Arkitema, professionalism och ett stort engagemang är Susan redo att påta sig ett ännu större ansvar för utvecklingen av Arkitema i Sverige. Susan blir också registrerad som vd för Arkitema AB, säger administrativa direktören Thomas Kveiborg, i en presskommentar.

Läs även: Arkitema och Akademiska hus tecknar ramavtal

Susan Schack är född och uppvuxen i Danmark, ekonomiutbildad på Copenhagen Business School, med en master från Bocconi-universitetet i Milano. 

”Jag ser fram emot att komma i gång med nya spännande utmaningar i Arkitema och att få vara med att konsolidera och utveckla Arkitema på den svenska marknaden. Jag kan verksamheten utan- och innantill, och gläder mig till att fortsätta samarbetet med mina goda kollegor. Vi har en stor uppgift framför oss, för vi har stora ambitioner, men jag är säker på att vi kommer att lyckas med att göra Arkitema till en ännu större aktör på den svenska marknaden, säger Susan Schack i en kommentar.

Grundades 1969

Arkitema Architects bildades i danska Århus 1969 och har sedan dess vuxit till ett av Skandinaviens största arkitektkontor med 550 medarbetare i Århus, Köpenhamn, Oslo, Stockholm och Malmö.

I och med utnämningen kommer Susan också att ingå i Arkitemas Management Team, som drar upp riktlinjerna för alla Arkitemas kontor i Danmark, Norge och Sverige.

 

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Arkitema Architects

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.