Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Hon är ny hållbarhetschef på Skanska Sverige

Publicerad: 25 november 2021, 14:33

Foto: oatawa

Skanska Sverige plockar in Sara Gorton som hållbarhetschef. Sara tillträder den 1 februari 2022.


Ämnen i artikeln:

Skanska

Sara Gorton har 20 års erfarenhet av hållbarhetsarbete och kommer närmast från rollen som Head of Environmental Strategy på Telia. 

– Sara Gorton kommer med nya perspektiv från andra branscher och har samtidigt en god förståelse för vår Skanskas verksamhet. Jag är övertygad om att hon kommer bidra till att utveckla Skanskas affär utifrån ett hållbarhetsperspektiv samt att hjälpa oss att klara våra klimatmål, säger Lars Jonson, affärsutvecklingsdirektör på Skanska Sverige, i bolagets pressmeddelande. 

Läs även: 5 insikter om ledarskap från Skanskas koncernchef: ”Självklart kan jag bli nervös”

Sara Gorton efterträder Johan Gerklev som går vidare inom Skanska Sverige. Johan kvarstår som hållbarhetschef tills dess att Sara tillträder i februari. 

– Jag ser fram emot att kliva in i Skanska Sverige i en tid då det är högst relevant att ta vara på allt det positiva som redan gjorts inom hållbarhetsområdet och intensifiera arbetet ytterligare. Samverkan över funktioner och geografier, med kunder och leverantörer samt med andra företag, i branschen och utanför den, kommer att bli av allra största vikt för att hantera alla utmaningar och möjligheter vi står inför. Jag ser mycket fram emot denna spännande resa med många nya kolleger, säger Sara Gorton.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Skanska

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.