Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Hon är ny ekonomichef på Scandic Hotels

Publicerad: 26 oktober 2021, 14:03

Åsa Wirén är ny ekonomi- och finansdirektör för Scandic Hotels Group.

Foto: Peter Knutson

Scandic Hotels Group plockar in Åsa Wirén som ny ekonomi- och finansdirektör. Åsa kommer närmast från rollen som CFO på Bonnier Group.


Ämnen i artikeln:

Scandic

Åsa Wirén har mångårig erfarenhet från liknande roller och utöver Bonnier Group har hon varit finansdirektör på Skistar och revisor på KPMG Sverige. Åsa tillträder sin nya roll i april 2022 och kommer ingå i bolagets koncernledning. 

– Åsa är en stark ledare med bred erfarenhet från finansdirektörsroller på koncernnivå. Med hennes gedigna bakgrund blir hon ett mycket värdefullt tillskott och jag ser fram emot att få välkomna henne till Scandic under en tid av stark återhämtning efter pandemin, säger Jens Mathiesen, vd & koncernchef för Scandic Hotels Group, i bolagets pressmeddelande.

Läs även: LISTA: Åtta hotell och kontor med hållbarhetstänk

Åsa efterträder Scandics nuvarande CFO Jan Johansson som valt att lämna bolaget efter sex år. Jan Johansson kommer sitta kvar fram till den 28 februari 2022. 

– Att jobba inom hotellbranschen är en dröm för mig, jag älskar service och att vara en del av att forma människors upplevelser. Besöksnäringen är en framtidsindustri och Scandic har med sitt starka varumärke och sin medarbetarkultur mycket goda förutsättningar att efter 18 tuffa månader, fortsätta sin starka utvecklig. Det är en spännande resa som jag nu ser fram emot av vara en del av tillsammans med Jens och mina nya kollegor, säger Åsa Wirén, i pressmeddelandet.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Scandic

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.