Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Höjvall tar över rodret i Amasten

Publicerad: 23 augusti 2017, 18:18

Jan-Erik Höjvall, vd på Amasten.

Foto: Rikshem.

Rikshems förre vd Jan-Erik Höjvall återvänder till en operativ roll som vd i ett publikt bolag när han tar över vd-stolen på Amasten.


Ämnen i artikeln:

Amasten FastigheterJan-Erik HöjvallDavid Dahlgren

Rikshems förre vd Jan-Erik Höjvall återvänder till en operativ roll som vd i ett publikt bolag när han tar över vd-stolen på Amasten. David Dahlgren som lett bolaget de senaste tre åren lämnar posten som vd sedan han och styrelsen haft olika uppfattningar om hyr bolagets tillväxtstrategi skall implementeras och tidplanen för dess notering på Stockholmsbörsens huvudlista.

– Jag och styrelsen har haft olika uppfattningar en tid om hur snabbt bolaget ska ta klivet in på huvudlistan och hur dess fortsatta tillväxt ska se ut och då är det logiskt att någon annan tar över rodret eftersom det handlar om så pass viktiga frågor. Det är ganska okomplicerat, har skett i samförstånd och jag är ju kvar till 15 september, säger David Dahlgren i en kommentar till Fastighetsnytt.

Han tog över rodret i Amasten i maj 2014 och under hans ledning har bolaget vuxit från 350 miljoner kronor till 3 miljarder i fastighetsvärde.

– Det har varit en spännande tid, Amasten är ett helt annat bolag idag än när jag började och jag har fått en värdefull erfarenhet som jag nu tar med mig till nästa utmaning, säger David Dahlgren.

Jan-Erik Höjvall är en välkänd profil i fastighetsbranschen. Han har lett både Akelius och Rikshem i snabba tillväxtfaser men fick lämna Rikshem under uppmärksammade former i mars 2016..

– Jag blev kontaktad av en strategisk rådgivare på senvåren och sedan har det vuxit fram under sommaren, säger han om sin nya roll.

I Amastens pressmeddelande säger Höjvall att han vill se en tillväxt i bolaget liknande den som var i Rikshem och Akelius under hans ledning. I samtal med Fastighetsnytt duckar han inte för att han spänner bågen högt och konstaterar att man ska sätta höga mål, men riskerar det inte att bli en förbannelse?

– Det vet man aldrig men man ska alltid ha höga mål. Det finns många intressanta idéer kring Amasten och det kan bli en väldigt spännande höst, säger han.

Tillväxt kräver pengar men enligt den tillträdande vd:n finns det intresse för att vara med och växa med Amasten.

– Det finns sådana bollar att ta tag i, säger Jan-Erik Höjvall.

Vd-bytet sker den 15 september.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.