Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Rekrytering

Hilmersson lämnar Framtiden för Castellum

Publicerad: 26 Oktober 2017, 09:05

Mariette Hilmersson.

Foto: Castellum.

Mariette Hilmersson, vd och koncernchef för Göteborgs allmännyttiga koncern Framtiden, lämnar bolaget och blir istället ny vd för region väst i Castellum.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeCecilia FasthCastellumFramtiden förvaltningGöteborg

Mariette Hilmersson, vd och koncernchef för Göteborgs allmännyttiga koncern Framtiden, lämnar bolaget och blir istället ny vd för region väst i Castellum. Hon efterträder Cecilia Fasth, som sedan tidigare meddelat att hon blir ny vd för Stena Fastigheter.

Hilmersson kommer alltså närmast från Förvaltnings AB Framtiden som ägs av Göteborgs stad och som ansvarar för alla kommunala bostadsbolag.

I sin nya roll kommer Mariette Hilmersson att ansvara för att leda Region Väst – det vill säga Castellums verksamhet i Storgöteborg, Borås och Halmstad – med fastigheter till ett värde av 17 miljarder.

Hon kommer även att ingå i Castellums koncernledning och tillträder sin nya tjänst den 1 februari 2018.

– Vi ser fram emot att Mariette, genom sin breda erfarenhet inom fastighetsbranschen och strategiska kompetens, kommer att leda verksamheten inom Region Väst på ett framgångsrikt sätt och även bidra till koncernens fortsatta utveckling, säger Henrik Saxborn, VD för Castellum.

Styrelsen för Förvaltnings AB Framtiden har utsett Martin Blixt till tf VD och koncernchef och Anna Nordén som tf VD för Framtiden Byggutveckling AB.

– Mariette har gjort ett mycket bra arbete med att skapa goda förutsättningar för koncernen att nå de mål som vi har att leverera. Detta har hon gjort genom att målmedvetet driva förändringsarbetet och att rekrytera många nya medarbetare med hög kompetens, säger Lars Johansson, styrelseordförande i Förvaltnings AB Framtiden.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.