Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Henrik Saxborn lämnar Castellum

Publicerad: 7 april 2021, 19:54

Foto: Catellum

Castellums vd och koncernchef har meddelat styrelsen att han beslutat lämna sin roll under 2021, efter åtta år på posten.

Ämnen i artikeln:

Henrik SaxbornCastellumRutger Arnhult

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Det var sent på onsdagskvällen som Castellum meddelade Saxborns beslut, som kommer bara två veckor efter att Rutger Arnhult valts till ny ordförande i den omdiskuterade striden om klubban i bolaget.

Läs även: Rutger Arnhult väljs till ordförande i Castellum

– Castellum är ett fantastiskt företag, i dag ett av de starkaste fastighetsbolagen i Norden med framskjuten position inom teknikutveckling och hållbarhet. Det har varit ett privilegium att få skapa allt detta tillsammans med alla engagerade och härliga kollegor, säger Henrik Saxborn i ett pressmeddelande. 

Han har varit vd på bolaget sedan 2013 och har under sin tid bland annat genomfört en omfattande omorganisation när man samlade alla dotterbolag under gemensamt namn, och också en av fastighetsbranschens största transaktioner på senare år när Castellum förvärvade Norrporten 2016.  

Enligt pressmeddelandet kommer styrelsen inleder nu, i samråd med Henrik Saxborn, att inleda en process för att tillsätta en ny vd och koncernchef.

Läs även: Aktieanalytikern om Corems bud på Klövern: ”Konsolideringen i branschen har bara börjat”

– Jag vill från styrelsens sida tacka Henrik Saxborn för hans tid som koncernchef och positiva bidrag till bolagets utveckling och tillväxt. Castellum står väl rustat inför framtiden och jag ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med styrelse och ledning, säger Rutger Arnhult, nybliven styrelseordförande i Castellum. 

Henrik Saxborn kommer att fortsätta i sin nuvarande roll i sex månader eller till dess att en ersättare tillträder.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev