Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Han ska lyfta Samhällsbyggarna lokalt

Publicerad: 2 juli 2019, 11:12

Alexander Yu har valts till ny regionordförande i Storstockholm för Samhällsbyggarna. Foto: Samhällsbyggarna

“Vi ska vara delaktiga i diskussioner och debatter i högre utsträckning än nu”, säger Alexander Yu, lease developer på Atrium Ljungberg, till Fastighetsnytt.

Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergSamhällsbyggarna

Alexander Yu, till vardags lease developer på Atrium Ljungberg, är ny ordförande för Samhällsbyggarna region Storstockholm.

Medlemsföreningen Samhällsbyggarna bistår med kunskap och stöd till företag inom samhällsbyggnadssektorn. Hur ser du på ditt nya uppdrag?
– Det ska bli väldigt kul. Det här är ett ideellt förtroendeuppdrag och jag får i stort sett fria händer att forma det på bästa sätt. Det första jag vill göra är att sätta ihop någon form av styrgrupp.

Vad kan Samhällsbyggarna i Stockholm bli bättre på?
– Vi kan vara bättre på att vara politisk aktiva och verka för att skapa mer utrymme åt samhällsbyggnadsfrågorna. Den här sektorn har varit ganska tillbakadragen tidigare. Jag tror vi kan bredda vår syn med mångfald i branschen och ta in marknadsförare/kommunikatörer, samhällsaktörer, uthyrare och kanske kommuntjänstemän för att nå ut bättre. Vi ska vara delaktiga i diskussioner och debatter i högre utsträckning än nu.

Du är lease developer på Atrium Ljungberg, vad gör en sådan?
– Det är en ny befattning och titel som inte tidigare funnits i branschen. Det betyder att jag försöker hitta nya affärslösningar, omvärldsbevakning, trendanalyser och jobba med konceptutveckling med utgångspunkt för mötesplatser, vid sidan av traditionell uthyrning och transaktion.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev