Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Han blir Veidekkes nya Sverigechef

Publicerad: 5 september 2019, 02:45

Mats Nyström.

Foto: Veidekke

Tar över efter Jimmy Bengtsson. ”Ska bli jätteroligt”.


Ämnen i artikeln:

Veidekke

Mats Nyström har utsetts till ny vd för Veidekke Sverige. Han kommer närmast från rollen som affärsområdeschef inom Veidekke och tar över posten efter Jimmy Bengtsson som blivit chef för hela Veidekke-koncernen.

– Det ska bli jätteroligt, säger han till Fastighetsnytt.

Du tillträdde officiellt på onsdagen och personalen blev informerad samma dag. Vilket blir ditt första beslut som vd?

– Det är att fortsätta på den inslagna vägen, att vi ska hålla oss till den strategi som sträcker sig till 2022. Det finns ingen anledning att ändra det nu.

Veidekke är idag Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. Kommer ni att klättra på listan under din tid?

– Ja det hoppas jag. Det finns sådana ambitioner från både Jimmy och övriga koncernen.

Vad ska bli roligast med den här tunga posten?

– Storlek i alla ära men det gäller att ha lönsamhet på sista raden. Det är en utmaning för alla i branschen. Det är en skör balansgång att lyckas växa med lönsamhet. Jag trivs med tuffa utmaningar och att jobba tillsammans med människor, säger Mats Nyström.

Jimmy Bengtsson, ny koncernchef på Veidekke, säger till Fastighetsnytt att Mats Nyström är en “god ledare, som drivs av att bygga organisationer och verksamheter där människor trivs på jobbet och presterar bra”.

När Mats Nyström avancerar till Sverigechef klättrar i sin tur Charlotta Nilsén och tar hans gamla jobb som affärsområdeschef på Veidekke Bygg Bostäder. Hon kommer närmast från rollen som chef för Veidekke Eiendom Sverige affärsenhet Riks och har varit på Veidekke sedan hösten 2014. Hon tillträder sin nya roll den 9 september.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

Veidekke

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.