Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Han blir ny vd på Wästbygg - rekryteras internt

Publicerad: 29 april 2021, 09:55

Wästbyggs nya vd har gedigen kunskap om bolaget och dess affärer. Den 1 juli tillträder han sin nya roll.


Ämnen i artikeln:

Wästbygg

Joakim Eifraimsson har utsetts till ny vd för Wästbygg AB. Han bli vd över Wästbygg Gruppens entreprenad- och projektutvecklingsverksamhet inom Bostad och Kommersiellt som sedan januari i år slagits samman till en gemensam organisation.

Joakim Efraimsson har arbetat i olika roller i bolaget sedan 2010, bland annat som chef över affärsområdet Bostad, och har, enligt koncernchef Jörgen Andersson, god kännedom om bolaget och dess affärer. 

Läs även: Intervju med NCC:s vd Tomas Carlsson: ”Jag väljer andra strider i dag” 

– Det är väldigt roligt att få erbjuda Joakim tjänsten som vd för Wästbygg AB. Han har rätt kompetens och erfarenhet för att driva utvecklingen av affärsområdena Bostad och Kommersiellt vidare, säger Jörgen Andersson vd och koncernchef och fortsätter: 

– Det känns extra bra att kunna utse en intern kandidat. Förutom att det visar att vår successionsplanering fungerar, så innebär det också att vi kan driva arbetet vidare utan en ny uppstartsfas, vilket är bra med tanke på att vi relativt nyligen slog ihop verksamheterna inom Wästbygg AB till en gemensam organisation, säger Jörgen Andersson.

Joakim Efraimsson tillträder den 1 juni i år och tar då också plats i koncernledningen. Jörgen Andersson, som tillfälligt gått in som vd för Wästbygg AB, återgår i samband med detta till att helt fokusera på arbetet som koncernchef för Wästbygg Gruppen.

Nomi Melin Lundgren

Ämnen i artikeln:

Wästbygg

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.