torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Han blir ny vd i SLP

Publicerad: 13 mars 2023, 08:40

Tommy Åstrand ny vd för SLP.

Foto: Pressfoto

Finanschefen Tommy Åstrand blir ny vd i SLP och nuvarande vd Peter Strand går över till att bli arbetande vice styrelseordförande. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetSLP

R


Tommy Åstrand tar över som ny vd för SLP efter årsstämman den 26 april. Nuvarande ekonomichef Matilda Olsson, som var med på Fastighetsnytts talanglista "35 under 35" ifjol, blir då ny finanschef.

”Jag ser verkligen fram emot min nya roll som vd. Tillsammans med övriga medarbetare har jag haft förmånen att vara med under uppbyggnaden av bolaget och är väl insatt i affärsmodell och rutiner. Jag är stolt över att vi lyckats attrahera unga, kompetenta och engagerade medarbetare, som jag ser fram emot att fortsätta att utveckla bolaget tillsammans med. Det är glädjande att kunna fortsätta arbeta tillsammans med Peter i våra nya roller och jag är även glad över att vi internt kunnat tillsätta min efterträdare”, säger Tommy Åstrand.

Läs också: Här är morgondagens talanger i fastighetsbranschen – hela listan 2022

När han lämnar som vd blir Peter Strand, vid sidan av sitt styrelseuppdrag, transaktions- och strategichef med ett särskilt fokus på fastighetsförvärv samt att bistå styrelse och ledning i strategiska frågor.

"Peter, som en av grundarna och huvudägarna av bolaget, har tillsammans med mig under drygt fyra år målmedvetet byggt upp verksamheten med en organisation präglad av hög kompetens och stort engagemang. Detta möjliggör att vi nu kan genomföra denna succession med Tommy och Matilda. Peter kan på så sätt få möjlighet att i sin nya roll fokusera på strategiska frågor och transaktioner, vilket han brinner för. Detta säkerställer att vi fortsätter att utveckla bolaget, våra medarbetare och därmed skapa aktieägarvärde”, säger styrelsens ordförande Erik Selin i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev