Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Han blir ny partner på NREP – ska driva bolagets tillväxt internationellt

Publicerad: 11 april 2022, 06:00

Jens Stender blir NREP:s 18:e partner.

Foto: Thorbjorn Hansen

Jens Stender ansluter till NREP som ny partner för att driva bolagets internationella tillväxtplaner. Han blir även medlem av ledningsgruppen. Stender kommer senaste från den globala rådgivningsfirman Egon Zehnder.


Ämnen i artikeln:

NREP

I sin nya roll som chef för globala marknader kommer Jens Stender att leda NREP:s strategi för att växa och bygga upp nya marknader och affärsområden.

Enligt NREP kommer rekryteringen att spela en central roll för bolagets tillväxtambitioner – både på geografisk och strategisk nivå. 

Den svensk-danska fondjätten uppger att de framöver kommer försöka ta sig in på nya marknader och produktlinjer som ligger i linje med bolagets självpåtagna uppdrag att lösa utmaningar i hela det urbana ekosystemet. 

Läs mer: NREP förvärvar i Polen – siktar på miljardinvestering 

Stender började arbeta för NREP som rådgivare och var med och upprättade teamet som ledde ”2150”-satsningen, det vill säga den riskkapitalfond vars fokus är att påskynda en hållbar övergång av den byggda miljön. 

Han ansluter till NREP från Egon Zehnder, den globala rådgivnings- och rekryteringsfirman för ledarskap, där han har arbetat i 14 år som partner och senast som global samchef för technology and communications practice. Stender har en doktorsexamen i juridik och en MBA från London Business School.  

Läs mer: NREP startar fond för hållbart byggande – vill bli Europas största 

Antal partners i NREP:s är nu uppe i 18. Enligt bolaget ansluter Stender i en central expansionsfas – under det senaste året har teamet utökats till 525 personer, fördelat på åtta länder

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

NREP

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.