Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Han blir ny CFO på Sweco Sverige – tar över efter Liselotte Haglind

Publicerad: 2 juli 2020, 12:51

Sweco Sverige har rekryterat en ny CFO med ansvar för affärsområdets finans- och ekonomifrågor. Nuvarande CFO Liselotte Haglind slutar på Sweco.


Ämnen i artikeln:

Sweco

Det är Magnus Karlsson, som tidigare arbetat på bland annat Vattenfall, Nexus och Tele 2 och nu senast som tillförordnad vd på MAN:s skandinaviska bolag. Han tillträder på Sweco den 1 september.

Läs även: Hon är ny chef för IT- och samhällsutvecklingen på Sweco 

– Som CFO kommer Magnus bidra mycket med sina erfarenheter inte bara inom finansområdet utan också av ledarskap. Han är nyfiken och har ett starkt driv att leverera resultat och utveckla verksamhet, vilket är viktigt för oss i en tid när förändring sker oerhört snabbt både hos oss själva och våra kunder, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, Sweco Sveriges vd, i ett pressmeddelande.

Magnus Karlsson kommenterar det nya jobbet så här:

– Jag är både stolt och glad över att bli en del av Sweco-koncernen och Sweco Sverige, som har en viktig roll i omställningen till ett mer hållbart samhälle. Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya e fortsätta utvecklingen av en finansfunktion i världsklass, som säkerställer lönsam tillväxt och stöttar Swecos konsulter i att leverera största möjliga kundvärde. Ett viktigt fokusområde kommer vara digitalisering av processerna.

Läs även: Åsa Bergman i stor intervju: ”Man måste alltid vilja bli bättre”

Liselotte Haglind, som arbetat i Sweco i 24 år och varit CFO sedan 2012, lämnar Sweco och går till KPMG.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Sweco

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News