Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Han blir Luleås nya stadsarkitekt

Publicerad: 26 september 2019, 07:26

Johan Eriksson är ny stadsarkitekt i Luleå.

Foto: Luleå kommun

Luleå återinrättar tjänsten som slopades för fem år sedan.


Ämnen i artikeln:

Luleå

Luleå återinrättar tjänsten som slopades för fem år sedan.

För fem år sedan avskaffade Luleå kommun tjänsten som stadsarkitekt. Nu gör den comeback i form av Johan Eriksson.

Luleå kommun är i dag en tillväxtkommun med högt byggtryck. Det har gjort att behovet av en stadsarkitekt blivit aktuellt igen och från årsskiftet är det Johan Eriksson, idag sektionschef inom stadsplanering på Luleå kommun, som axlar rollen.

En länk mellan olika parter

Patrik Wallgren, miljö- och byggchef i kommunen, uppger i en presskommentar att det behövs en helhetssyn för ett hållbart samhällsbyggande och metoder som effektiviserar arbetet.

– Johan Erikssons bakgrund och erfarenhet som stadsplanerare och landskapsarkitekt är betydelsefull då frågor om arkitektur är breda och inte bara handlar om enskilda byggnadsverk utan om helhetssynen på den bebyggda miljön, säger Patrik Wallgren.

Realisera visionen

Som stadsarkitekt får Johan Eriksson i uppgift att se helheten och tillsammans med övriga tjänstepersoner omsätta den politiska visionen till de projekt som tillkommer i kommunen.

– Jag känner mig hedrad och inspirerad av uppdraget och ser fram emot att vara en kreativ samtalspart i de konstruktiva samtalen om arkitektur, både med aktörer som vill satsa och investera i byggandet av Luleå och med berörda parter inom kommunen, säger Johan Eriksson i ett pressmeddelande.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

Luleå

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.