Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Han är ny HR-chef på Forsen: “Ett fint företag”

Publicerad: 10 december 2019, 11:31

Lage Backlund är ny HR-chef på Forsen.

Foto: Forsen

De senaste sex åren har han jobbat som konsult inom personal- och organisationsfrågor men tar han steget in på samhällsbyggaren Forsen och blir deras HR-chef.


Ämnen i artikeln:

Forsen

Lage Backlund har de senaste sex åren jobbat som konsult inom personal- och organisationsfrågor men tar nu steget in på samhällsbyggaren Forsen och blir deras HR-chef.

Forsen har cirka 200 anställda varav de flesta är civil- eller högskoleingenjörer, främst inom samhälls- eller väg- och vattenbyggnad. Men här finns också arkitekter och projektledare och en rad andra funktioner. Bolaget kallar sig själva specialister på projekt-, projekterings- och byggledning inom framför allt hus, anläggning och bostad och arbetar med flera olika genomförandeformer.

Vill växa

Siktet är inställt på tillväxt och en av de uppgifter som nytillträdda HR-chefen Lage Backlund har att jobba med framöver är att ytterligare öka bolagets attraktionskraft som arbetsgivare.

– Tiden är inne för mig att göra något annat än att konsulta och jag lockas av Forsens resa och kultur. Det är ett fint företag med en stark positiv kultur och här finns en fin ambition när det gäller att förädla det man har, säger han till Byggindustrin.

Läs även: Hon avancerar inom Forsen

Lage Backlund beskriver kampen om kompetens som en av byggbranschens främsta utmaningar. Företag som vill stå sig i konkurrensen måste kunna locka med en positiv arbetsmiljö och kultur.

– När en arbetsplats är attraktiv för befintliga medarbetare anställda så kan man lättare locka nya medarbetare till sig. Därför blir det mycket fokus på att förädla det som redan finns här, säger han.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

Forsen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.