Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Han är ny CFO på Humlegården

Publicerad: 13 oktober 2020, 13:22

Humlegården har befordrat nuvarande finanschefen Mikael Andersson till CFO på bolaget.


Målsättningen med den nyinrättade rollen är att vidareutveckla och skapa en ökad samverkan mellan ekonomi, finans, hållbarhet och investerarrelationer, skriver Humlegården i ett pressmeddelande.

Läs även: Humlegården utökar sin satsning på coworking: ”Vi ser en fortsatt stark efterfrågan”

Målsättningen är att stärka det strategiska arbetet för att skapa ett större affärsdrivande fokus och öka värdet i bolaget. Genom att tillsätta en CFO och därmed slå samman tre team till ett vill Humlegården även lägga större tyngdpunkt på bolagsanalys samt fortsätta utvecklingen av Humlegårdens rapportering och kommunikation gentemot marknaden och ägarna. 

– Rollen som CFO är en viktig kugge i det affärsdrivande, strategiska arbetet. Genom att samla ekonomi, finans och hållbarhet skapas synergier som också ger oss möjlighet att fördjupa vårt arbete avseende rapportering och analys. Ambitionen är även att vi ska utveckla dialogen med ägare och kapitalmarknad ytterligare samt säkerställa ett effektivt hållbarhetsarbete. Jag är glad över att Mikael Andersson har valt att ta sig an uppdraget och ser fram emot den utveckling vi nu ska göra inom detta område, säger Anneli Jansson, vd på Humlegården, i en kommentar.

Läs även: Humlegården om miljardaffären vid Stureplan: ”Vi ska lyfta platsen”

Mikael kommer fortsatt att ingå i Humlegårdens företagsledning och tillträder sin nya tjänst under oktober 2020.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News