Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Han är Amastens nya vd

Publicerad: 19 februari 2021, 09:02

Mikael Rånes blir ny vd på Amasten.

Foto: Amasten

Det är nu klart att Mikael Rånes tar över som vd på Amasten efter Jan-Erik Höjvall och Mattias Lundgren blir ny CFO samt vice vd. Samtidigt förvärvar bolaget åtta fastigheter från Rånes för nästan 100 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Amasten FastigheterSSM

– Det känns som ett naturligt steg att överta ledningen för bolaget. Med förvärvet av SSM tar vi nästa steg i Amasten utveckling och jag ser fram emot att göra det tillsammans med Mattias, säger Mikael Rånes, vd på Amasten, i bolagets pressmeddelande.

Läs även: Amasten kontrollerar nu 85 procent av SSM 

Mikael Rånes tillträder sin nya roll omgående. Mattias Lundgren, tidigare vd och koncernchef på numera Amasten-ägda SSM, tillträder som CFO och vice vd den 1 mars 2021. Nuvarande CFO och vice vd, Hans Ragnarsson, och finanschef Sebastian Schönström har meddelat att de lämnar bolaget till hösten. 

– Som ordförande för Amasten och tidigare ledamot i SSM:s styrelse känner jag Mikael och Mattias väl. Med Mikaels långa erfarenhet inom fastighetsbranschen i kombination med Mattias gedigna erfarenhet från bostadsutveckling i noterade bolag har jag stark tilltro till Amastens fortsatta utveckling, Bengt Kjell, styrelseordförande på Amasten, i bolagets pressmeddelande. 

Läs även: Jan-Erik Höjvall om att han slutar på Amasten: ”Jag ska lägga av på riktigt”

Bolaget meddelar även att man köper 8 fastigheter i Skövde och Mariestad av Rånes Management AB, ägt av Mikael och Lena Rånes. Affären uppgår till totalt 93,5 miljoner kronor och tillträde planeras ske den 31 mars 2021. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Amasten FastigheterSSM

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.