Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Gustav Källén om nya jobbet efter Svefa: ”Spännande att jobba med sådan bredd”

Publicerad: 25 augusti 2020, 08:24

Nu är det klart vad Gustav Källén ska göra efter sina elva år på fastighetsrådgivaren Svefa. ”På tisdag börjar jag lära känna Archus verksamhet”, säger den tillträdande vd:n och koncernchefen, till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

ArchusSvefaGustav Källén

Gustav Källén har arbetat på Svefa de senaste elva åren varav de senaste sju åren som vice vd och sex åren som ansvarig för Svefas transaktionsrådgivning. 

Läs även: Archus anställer två

I våras valde han att säga upp sig för ett annat jobb och först nu står det klart vad han ska göra i stället. Den 1 september tillträder Gustav Källén som verkställande direktör på arkitektfirman och fastighetsutvecklaren Archus och den 1 oktober även som koncernchef.

Det är styrelsen i Archus som nu går ut med att den utsett Gustav Källén till det nya uppdraget och i samband med tillträdet övergår Johnnie Pettersson, nuvarande vd och koncernchef samt en av företagets grundare, till rollen som senior affärsutvecklare efter nära 35 år som vd.  

Läs även: Gustav Källén: En sista suck på transaktionsmarknaden?

Fastighetsnytt har fått en intervju med den tillträdande vd:n och koncernchefen.

Vad har lockat dig med Archus?

– Archus är i grunden ett arkitektbolag som utvecklats mot en rådgivande aktör som kan driva och genomföra egna projekt. Det känns väldigt spännande att få jobba med den bredden, det är framför alt det som har lockat mig, säger Gustav Källén och lyfter även fram Archus långsiktiga företagskultur som ett tungt vägande skäl.

Archus har i dag kontor på fyra platser i landet; Stockholm, Västerås, Uppsala och Borlänge och Gustav Källén kommer att röra sig mellan alla fyra. Som vd och koncernchef får han det övergripande ansvaret för såväl moderbolaget Archus AB som de tre dotterbolagen Archus Arkitektur, Archus Development och Archus Partner.

Har du fått något särskilt uppdrag redan nu?

– Nej, det här är ett välmående och välskött företag som vill befinna sig i en kontinuerlig utveckling så jag ska tillsammans med styrelsen och dotterbolagen lägga en plattform för hur det ska utvecklas framgent. 

Archus styrelseordförande Billy Bergåker kommenterar rekryteringen i ett pressmeddelande:

– Gustavs branschkunskap och affärsorienterade ledarskap gör honom till en kompetent efterträdare. Hans uppdrag är att ta Archus till nästa nivå, med ambitionen fortsatt tillväxt och bibehållen lönsamhet i Stockholm och Mellansverige.

Aldrig kunde jag tro att de mål vi satte upp vid starten för 35 år sedan skulle infrias med råge.

Johnnie Pettersson kommer nu som senior affärsutvecklare fokusera på operativt arbete i projekt, kundrelationer samt utveckling och breddning av Archus erbjudande.

– Jag är mycket stolt över vad vi byggt upp så här långt. Vi har varit med och lagt grunden till nya stadsdelar med flera tusen bostäder, nya kontor med höga miljö- och energikrav, Sveriges första passivhusskola och andra uppdrag som hör livet till; resecenter, hotell, handel, restaurang, konserthus, badhus och friidrottsarenor. Allt har passerat revy. Även ovanliga uppdrag som inomhus bandyarenor i Ryssland samt återskapandet av ett Dominikanerkloster digitalt. Aldrig kunde jag tro att de mål vi satte upp vid starten för 35 år sedan skulle infrias med råge, säger Johnnie Pettersson i en kommentar.

 

Mer om Archus

Archus startades 1986 och har utvecklats från att ha varit ett lokalt arkitektkontor i Västerås med ett tiotal medarbetare till en flercellig koncern med över åttio medarbetare på fyra orter. Archus har i dag affärsområden inom affärsutveckling, arkitektur, projektutveckling och projektledning.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

ArchusSvefaGustav Källén

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News