Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Gidenstam tar plats i Stenas ledningsgrupp

Publicerad: 26 augusti 2020, 07:38

Martin Gidenstam är ny vd på Stena Bygg.

Foto: Stena Fastigheter

Martin Gidenstam är ny vd på Stena Bygg.


Ämnen i artikeln:

Stena Fastigheter

Han kommer närmast från rollen som affärsutvecklare på systerbolaget Stena Fastigheter, där han bland annat ansvarat för utvecklingen av Masthuggskajen. 

De senaste åren har koncernen satsat mer på nybyggnation och utveckling snarare än förvaltning som varit fokus tidigare. Ambitionen är att bygga minst 5 000 nya bostäder fram till 2022. 

– Vi har ett stort markinnehav med möjligheter för utveckling de kommande åren såsom Vega och Fisksätra i Stockholm och Ekebäckshöjd, före detta SKF-området, Humlestaden och Masthuggskajen i Göteborg. Med tolv pågående projekt med blandade upplåtelseformer av bostäder inklusive kontor, skola och äldreboende så blir det en flygande start, säger Martin Gidenstam i en kommentar. 

Gidenstam tar plats i koncernledningen när han tillträder den 1 oktober. Han efterträder koncerncefen Cecilia Fasth som de senaste året agerat tf vd i Stena Bygg. 

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Stena Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.