Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Går från toppjobb på kommunen till fastighetsbranschen – ska utveckla Skavsta

Publicerad: 26 september 2022, 08:49

Maria Karlsson, ny chef för fastighetsförädling inom Explore Skavsta, Arlanda group.

Som näringslivschef i Nyköping arbetade hon med utvecklingen av Skavstaområdet. Nu kommer hon att göra sammalunda, men som anställd av Arlandastad group.

Ämnen i artikeln:

ArlandastadSvepetNyköping

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Maria Karlsson har rekryterats till posten som chef för fastighetsförädling på Arlandastad groups utvecklingsprojekt Explore Skavsta. Arlandastad group äger och driver Skavsta flygplats. I sin nya roll kommer Karlsson att, enligt ett pressmeddelande, arbeta med fastighetsutvecklingen i den framväxande destinationen som är Skavsta flygplats med omnejd.

Läs mer: Krogentreprenören bryter med Swedavia efter hård kritik - ”Det finns många på Arlanda som tycker som jag”

Senast kommer hon från rollen som divisions- och näringslivschef på Nyköpings kommun.

– Vi är väldigt glada över att Maria har valt att arbeta med oss. Hennes långa erfarenhet som affärsutvecklare, med ett starkt ledarskap, hennes goda lokalkännedom och ett nätverk på både lokal och regional nivå gör henne till rätt person på rätt plats. Marias erfarenhet från offentlig sektor kommer även säkerställa ett fortsatt professionellt samarbete med kommun och region som är viktigt för områdets utveckling, säger Erik Nyberg, chef fastighetsförädling, Arlandastad Grou, i en kommentar.

Läs mer: Krisande Skavstas jättevärdeökning – stiger med över 400 procent efter Arlandastads nya värdering 

Markområdet som ska utvecklas har idag delvis detaljplanerad mark där man redan nu kan påbörja utvecklingen samtidigt som det pågår detaljplaneprocesser för en första större etapp.

I maj 2022 såldes flygplatsen, som haft ett flertal ägare under årens lopp, till Arlandastad group av Vinci Airports. 9,9 procent av flygplatsen ägs av Nyköpings kommun.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev