måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Fyra ledamöter lämnar Bonava – in kommer topptrio

Publicerad: 24 februari 2023, 13:13

Tobias Lönnevall, Anette Frumerie och Olle Boback.

Hela fyra styrelseledamöter har avböjt omval i Bonava. In kommer Olle Boback, tidigare verksamhetschef för Bonava i Tyskland, Anette Frumerie, koncernchef Rikshem och Tobias Lönnevall, Investment Director Nordstjernan.

Ämnen i artikeln:

SvepetBonava

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Mats Jönsson föreslås fortsätta som styrelseordförande, han valdes till posten 2021 och som ordinarie styrelseledamot 2020.

– Vi föreslår tre nya ledamöter med djup kunskap av branschen som kommer att vara ett bra tillskott till styrelsen. Samtidigt vill vi rikta ett stort tack till Åsa Hedenberg, Angela Langemar Olsson och Andreas Segal, för deras viktiga bidrag till styrelsen, säger Peter Hofvenstam, ordförande för valberedningen i Bonava, i en kommentar.

Anette Frumerie är koncernchef för Rikshem sedan 2020. Dessförinnan har hon varit vd för bostadsutvecklaren Besqab från 2012 till 2020.
Olle Boback har lång erfarenhet från den tyska marknaden och har varit med och byggt upp Bonavas tyska verksamhet mellan 2016 och 2018.
Tobias Lönnevall är investment director på Nordstjernan, anställd sedan 2009. Han var innan dess finanschef på Landic Property, 2008–2009.

Övriga personer som föreslås för omval är styrelseledamöterna Viveca Ax:son Johnson (ledamot sedan 2015), Per-Ingemar Persson (ledamot sedan 2021) och Nils Styf (ledamot sedan 2022).

Valberedningens övriga förslag kommer att presentera i kallelsen till årsstämman. Årsstämman hålls den 3 april 2023.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev