Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Fullerö Parks vd avgår

Publicerad: 4 september 2012, 04:45

Fullerö Park-projektet i Storvreta strax norr om Uppsala tappar sin vd Magnus Lohe efter knappt ett år.


Enligt Uppsala Nya Tidning (UNT) väljer ägarna bakom projektet att nu i första hand rikta in sig på projektets bostadsdel samtidigt som kostnaderna ska minskas.

Företaget bakom Fullerö Park planerar att bygga en temapark, ett hotell, en vikingaby, en idrottsarena, en galleria, nya bostäder och spårvågskommunikation vid Fullerö i Storvreta. Området är beläget en mil norr om Uppsala i direkt anslutning till E4-motorvägen.

Exploateringen av Fullerö Park har varit omstridd, men i slutet av maj röstade Uppsala kommunfullmäktige ja till den nya detaljplanen för området. Två överklaganden har dock sedan dess riktats mot projektets kommersiella del.

– I väntan på att överklagandeprocessen ska ha sin gång har styrelsen beslutat att skära ned kostnaderna och att då prioritera arbetet med bostäderna, säger Vahik Abrami, vice styrelseordförande i Fullerö Park, i en kommentar till UNT.

Från 1 september fungerar Vahik Abrami även som bolagets vd.

Peter Lorin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.