Torsdag28.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Rekrytering

Från SABO till finansdepartementet

Publicerad: 9 Juni 2016, 09:41

Leif Jakobsson.

Foto: Riksdagen.

Socialdemokraten Leif Jakobsson, ordförande i SABO, lämnar uppdraget för att bli statssekreterare hos Magdalena Andersson på finansdepartementet.


Ämnen i artikeln:

Magdalena AnderssonFinansdepartementetSABO

Socialdemokraten Leif Jakobsson, styrelseordförande i SABO, lämnar uppdraget för att bli statssekreterare hos Magdalena Andersson på finansdepartementet.

Jakobsson har varit ordförande i allmännyttans bransch- och intresseorganisation SABO sedan 2007. Han är även vice ordförande i skatteutskottet och har varit riksdagsledamot sedan 1998. Han har även varit vice gruppledare i socialdemokratiska riksdagsgruppen.

Han efterträder Charlotte Svensson som blir statssekreterare hos inrikesminister Anders Ygeman.

– Det har varit fantastiskt att som ordförande för SABO se hur organisationen vuxit och stabiliserats. Framför allt är jag stolt över att vi pressat byggpriserna och gjort det möjligt att bygga fler hyresrätter och att vi flyttat fram allmännyttans position i samhället, säger Leif Jakobsson.

Han tillträder sitt nya uppdrag den 15 juni. En ny ordförande ska enligt ett pressmeddelande utses inom kort.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.