Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Föreslås ta över efter Barbro Engman

Publicerad: 10 april 2014, 13:14

Marie Linder

Hyresgästföreningens valberedning har enigt beslutat föreslå Marie Linder som ny förbundsordförande i Hyresgästföreningen.

Ämnen i artikeln:

HyresgästföreningenMarie Linder

Hyresgästföreningens valberedning har enigt beslutat föreslå Marie Linder som ny förbundsordförande i Hyresgästföreningen. Till Fastighetsnytt säger Marie Linder att hon är oerhört taggad inför uppgiften.

Marie Linder är 51 år och kommer från Tyresö utanför Stockholm. Hon har varit aktiv i Hyresgästföreningen i över 20 år och har de senaste fyra åren varit ordförande i sin lokala hyresgästförening i Tyresö. Hon sitter dessutom i Hyresgästföreningens förbundsstyrelse sedan två år tillbaka. Marie Linder är kommunikationschef på LO.

Din reaktion på valberedningens beslut?
– Jag är naturligtvis oerhört stolt, och jag kan tillägga att jag är oerhört taggad. Sedan är det naturligtvis så att vald blir man först när klubban har slagits i bordet vid stämman, men jag är såklart väldigt glad att valberedningen föreslagit mig.

Hur är det att ta över efter Barbro Engman?
– Barbro har gjort ett väldigt bra jobb, hon har på ett aktivt sätt lyft frågorna kring hyresrätten och samtidigt varit med och moderniserat folkrörelsen. För egen del kan jag tillföra nya perspektiv och kommer fortsätta jobba med att utveckla det arbete vi gör.

Vilka frågor kommer du att jobba med?
– Jag vill fortsätta driva frågan om orättvisan mellan upplåtelseformerna där hyresrätten är missgynnad. Men sedan är   byggandet av hyresrätter en stor fråga, någon form av stimulanser måste till för att få fart på bostadsbyggandet. Vi har bostadsbrist i en stor del av Sveriges kommuner. Sedan handlar det om ett fortsatt aktivt förhandlingsarbete, jag vill jobba för att alla ska ha möjligheten att få ett bra boende och det är rimligt att alla barn ska ha en juste och bra uppväxtmiljö.

– Marie Linder har ett starkt engagemang, i bostadspolitiken och för Hyresgästföreningen som folkrörelse. Marie har stor erfarenhet av att leda och utveckla folkrörelsearbete både lokalt och nationellt. Till det kommer hennes kunskap och förmåga som kommunikatör. Hon är dessutom en kunnig och slagkraftig opinionsbildare En enig valberedning är övertygad om att Marie Linder är den bäst lämpade att leda Hyresgästföreningen in i framtiden, skriver Peter Nilsson, valberedningens sammankallande, i ett pressmeddelande.

Val av ny ordförande kommer att ske vid Hyresgästföreningens stämma i Visby den 14 juni då nuvarande ordförande Barbro Engman avgår efter 14 år.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev