Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Förändringar i MKBs företagsledning

Publicerad: 11 augusti 2014, 11:46

MKB tillsätter fem nya medlemmar i företagsledningen där bland annat tidigare vd på Briggen, Gunnar Östenson, går in som affärsutvecklingschef.


Ämnen i artikeln:

MKB

Affärsutvecklingschef blir Gunnar Östenson. Gunnar Östenson har varit vd på Fastighets AB Briggen mellan 2006 och 2014. Han har tidigare haft samma befattning på IKEA Fastigheter och Skanska Öresund. Gunnar Östenson tillträder den 1 september.

Utredningschef blir Lars-Anders Rothman. Han arbetar för närvarande som ekonomi- och finanschef på Halmstad Energi & Miljö och har tidigare varit ekonomichef på Region Halland och Halmstads Fastighets AB. Lars-Anders Rothman tillträder den 16 oktober.

Ny- och ombyggnadschef blir Claes Jeppsson. Sedan 2007 är han regionchef på Veidekke Bostad och har tidigare arbetat bland annat som projektchef på Skanska Nya Hem och som kvalitetsingenjör vid byggandet av Öresundsbron. Claes Jeppsson tillträder den 15 oktober.

Miljöstrateg blir Jenny Holmquist. Hon har arbetat som miljöcoach och miljöchef på MKB sedan 2004. Tidigare har Jenny Holmquist arbetat med miljöfrågor på serviceförvaltningen i Malmö Stad. Från och med den 1 september kommer hon att ingå i ledningsgruppen.

Utvecklingsstrateg blir Anna Wiking. Anna Wiking är idag affärsutvecklare på MKB. Hon anställdes 2004 och har tidigare arbetat bland annat som säljansvarig för nyproduktion och konceptutvecklare. Från och med den 1 september kommer hon att ingå i ledningsgruppen.

I ledningsgruppen ingår sedan tidigare CFO Magnus Jönsson, förvaltningschef Mats Nilsson, kommunikationschef Margaretha Söderström, HR-chef Karin Svensson och vd Terje Johansson.

– Förändringarna rustar MKB för att möta de uppgifter som ligger framför oss. I grunden finns alltid förvaltningsuppdraget, därtill kommer såväl en betydande nyproduktion som ett underhåll på en hög nivå, kommenterar Terje Johansson vd på MKB, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande MKB

Ämnen i artikeln:

MKB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.