Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Folksams vd sitter kvar

Publicerad: 19 december 2019, 11:10

Ylva Wassén

Foto: Folksam

Ylva Wessén, tillförordnad vd och koncernchef för Folksamgruppen, erbjuds den ordinarie positionen. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Folksam

Ylva Wessén, tillförordnad vd och koncernchef för Folksamgruppen, erbjuds den ordinarie positionen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ylva Wessén, ny vd och koncernchef för Folksamgruppen, efterträdde tidigare i år Jens Henriksson som lämnade Folksamgruppen för att bli vd och koncernchef på Swedbank.

Lars Ericson, styrelseordförande i Folksam Liv, beskriver henne i mycket positiva ordalag.

– Hon är en stark ledare med erfarenhet från finans- och försäkringsbranschen, som är väl förankrad i Folksams värdegrund och det kundägda.

Läs även: Folksam och KPA gör miljardinvestering i Heimstaden

Även styrelseordförandet i Folksam Sak tror att Wessén kan göra stor skillnad.

– Särskilt när det gäller vidareutvecklingen av vår affärsmodell för försäkringar, pension och långsiktigt sparande, säger Karl-Petter Thorwaldsson i ett pressmeddelande.

Ylva Wessén uppger sig vara hedrad över det fortsatta förtroendet.

– Folksam är mer än ett försäkringsbolag. Vi är en viktig samhällsaktör. Tillsammans med 4 000 engagerade medarbetare vill jag fortsätta arbeta för våra kunder.

Wessén har arbetat inom Folksam sedan 2007 och har sedan 2016 varit vice vd, vice koncernchef och chef för koncernstaben.

Teresa Ahola

Ämnen i artikeln:

Folksam

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.