Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Folksam ny ägare av Kungsbrohuset

Publicerad: 27 april 2012, 04:38

Kungsbrohuset i Stockholm.

Foto: Jernhusen.

Folksam köper Kungsbrohuset för cirka 2,1 miljarder kronor av Jernhusen.


[content-acide

Folksam köper Kungsbrohuset för cirka 2,1 miljarder kronor av Jernhusen. Huset som färdigställdes 2010 har varit ute för försäljning sedan i februari och det har tidigare rapporterats om ett stort intresse bland marknadens olika aktörer.

Den uthyrningsbara ytan i Kungsbrohuset uppgår till 26 400 kvadratmeter och hyresgäster i det trippelt miljöklassade huset är bland annat mediekoncernen Schibsted och underhållningsjätten Walt Disney. Catrina Ingelstam, CFO Folksam, ser Kungsbrohuset som ett bra komplement i portföljen och man tror också mycket på västra city.
– Det är ett väldigt spännande område som fastigheten ligger i. Vi är långsiktiga investerare och letar efter bostäder, vårdboende och kontor i centrala lägen och mer centralt än så här få man leta efter. Men vi har också en tydlig miljöprofil och Kungsbrohuset är en av de mest moderna fastigheter som finns ur miljösynpunkt, säger Catrina Ingelstam.

De senaste två åren har man sett flera stora fastighetsinvesteringar av pensionsbolagen och på Folksam strävar man efter att öka investeringarna i fastigheter ytterligare.
– Pensionskapitalet växer ju och fastigheter är en bra investering, det finns nog ett generellt intresse hos pensionsbolagen att öka exponeringen mot fastigheter i portföljen. I dag ligger vi på cirka fem procent när det gäller fastigheter och alternativa investeringar och det finns ett intresse av att öka mot kanske sju procent, säger Catrina Ingelstam.

Investeringen i Kungsbrohuset delas mellan KPA Pension och Folksam Liv.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.