Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Finanschef blir ny vd för Kungsleden – styrelsen bantas

Publicerad: 24 mars 2022, 15:58

Castellums finanschef Jens Andersson tar över som vd på Kungsleden.

Jens Andersson blir ny vd för Kungsleden. Han tillträder omgående och tar därmed över efter avgående Ylva Sarby Westman. Nytt inom organisationen är även att Kristina Månesköld lämnar styrelsen – som därmed består av endast tre stämmovalda ledamöter.


Ämnen i artikeln:

KungsledenRutger ArnhultCastellum

Styrelsen i Kungsleden har beslutat att tillsätta Jens Andersson som vd från och med torsdagen den 24 mars 2022, det skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Jens Andersson, finanschef på Castellum, ersätter därmed Ylva Sarby Westman.

Sarby Westman har, som Fastighetsnytt tidigare skrivit, valt att lämna Kungsleden och kommer även att sluta på moderbolaget Castellum, där hon är vice vd, under våren.

Läs mer: Rutger Arnhult om vd-turerna: ”Viktigt att agera snabbt” 

Jens Anderrson har ett förflutet på Klövern där han jobbade som finanschef i över åtta år. Dessförinnan var Andersson projektmanager på Catella i ett år.  

Styrelsen i Kungsleden består nu av tre stämmovalda ledamöter, Rutger Arnhult (ordförande), Jakob Mörndal och Mariette Hilmersson, detta då Kristina Månesköld har begärt eget utträde som styrelseledamot då hon har valt att lämna Castellum. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.