Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Fastighetsnytts nya chefredaktör: ”Vem tar vem och vem tar vad?”

Publicerad: 30 april 2021, 12:15

Björn Rundström är Fastighetsnytts nya chefredaktör.

Foto: Jesper Frisk

Hej Björn Rundström, nytillträdd chefredaktör för Fastighetsnytt. Hur känns det?


Ämnen i artikeln:

Fastighetsnytt

– Det känns fantastiskt bra. Tidningen och framförallt sajten är mitt i en omställningsprocess och det är ett privilegium att få kliva på här. 

Vad har du för relation till fastighetsbranschen?

– Det är en sektor bland andra, som jag har följt under de senaste två decennierna som ekonomijournalist, men jag måste nog erkänna att intresset har tilltagit med åren i takt med att surret kring sektorn har ökat. Min egen erfarenhet av branschen begränsar sig till då jag jagade en central lokal för ett nystartat förlag hösten 2002. IT-yran och allt vad den medförde hade lagt sig och lokaler stod tomma både lite här och var. Det var verkligen hyrestagarens marknad då.

Vad hoppas du kunna bidra med till Fastighetsnytt?

– Mer fokus på affärsjournalistiken. Den finns givetvis redan i dag på ett bra sätt, men jag hoppas kunna bidra till den ytterligare. 

Du kommer från en roll som chef för DI-tv, vad tar du med dig för kunskaper från tv-världen som Fastighetsnytts läsare kommer att få ta del av?

– Redan i dag har vi en del tv-produktion och Coronakrisen har tvingat fram allt fler digitala lösningar. Att få till dessa på ett bra sätt på kort tid har varit en utmaning för de allra flesta. Nu hoppas vi väl på att få återgå något sånär till så som det var innan krisen, men de digitala lösningarna är nog här för att stanna och då tror jag att en viss tv-kompetens kan vara på sin plats. 

Vad tycker du är mest spännande i fastighetsvärlden just nu?

– Oj, det är ju mycket. Återgången till kontoren och handeln efter krisen, hur kommer den att se ut och vilka blir de bestående effekterna. Nya tekniska landvinningar pressade den fysiska handeln redan före krisen. Nu ska det bli intressant att följa hur fastighetsbranschen som helhet kan nyttja den nya tekniken till sin fördel framgent. Sedan realräntorna, ska de de massiva stimulanspaketen världen över bryta den nedåtgående trenden som varit förhärskande i flera decennier och vad skulle det betyda för fastighetsbranschen. Sist men inte minst, affärerna. Vem tar vem och vem tar vad?

Till sist. Du har avverkat tusentals mil på cykelsadeln, vari ligger tjusningen att ta sig fram på två hjul?

– Få saker känns så bra som att med egen kraft stäva mot fartvinden, gärna en ljum försommarkväll. Frihetskänslan är den samma nu som på Östgötaslätten i mitten på 80-talet då nya horisonter skulle erövras. 

Avgående chefredaktör Anders Carlén fortsätter arbeta inom Bonnier News med fullt fokus på Byggindustrin, som han varit ansvarig utgivare för sedan hösten 2018.

 

Björn Rundström

Ålder: 49 år. 

Familj: Fru, fyra barn och en katt. 

Bor: Tyresö. 

Fritidsintresse: Cykel och barnens sporter som orientering, fotboll, pingis och givetvis cykel. 

Dold talang: Ingen faktiskt, men lite bra på det mesta. Önskar om något att jag vore ännu mer av en renässansmänniska.

 

 

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Fastighetsnytt

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.