Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Fastighetsägarna Sverige gör om i toppen

Publicerad: 25 juni 2020, 12:55

Ingela Lindh

Foto: Stockholms stad

Fastighetsägarna Sveriges nya vd, Anders Holmestig från LRF, är nu på plats. En ny ordförande är också på gång och enligt förslaget är det Ingela Lindh, en tungviktare från Stockholms stad.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsägarna Stockholm

Reinhold Lennebo ska gå i pension och i januari stod det klart att det är LRF:s vice vd och näringspolitiska chef Anders Holmestig som tar över vd-rollen. Han är nu på plats på nya jobbet. 

När han i januari fick frågan om vad det första han ska göra på nya jobbet svarade han så här:

– Att lyssna på medlemmarna och organisationen för att lära mig sakfrågorna och om verksamhetsinnehållet. En del frågor känner jag igen sedan tidigare, till exempel dem som rör äganderätt. LRF och Fastighetsägarna har även mycket gemensamt när det gäller hållbarhetsfrågor och skattefrågor. 

Nu står det också klart att Fastighetsägarna Sverige vill ha Ingela Lindh, tidigare bland annat stadsdirektör i Stockholms stad och med lång erfarenhet av både arbete inom allmännyttan och stadsutveckling.

Läs även: LRF-topp blir vd för Fastighetsägarna: ”Vissa frågor är desamma”

– Fastighetsägarna är en organisation som jag i olika roller haft kontakt med i snart 30 år så det blir intressant att komma in på insidan, säger Ingela Lindh till Fastighetstidningen.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Fastighetsägarna Stockholm

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.