Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Fastator tar in tidigare SVT-chef i styrelsen

Publicerad: 5 mars 2020, 10:25

Eva Hamilton föreslår bli ny ledamot i Fastators styrelse. Hon sitter sedan tidigare bland annat i LKAB:s styrelse. I bakgrunden syns fastigheten Kringlan 5 i Bollnäs som det Fastatorägda bolaget Point Properties förvaltar.

Foto: Point properties / LKAB

Styrelseproffset och den tidigare SVT-chefen Eva Hamilton föreslås blir ny ledamot i Fastators styrelse.


Ämnen i artikeln:

Björn RosengrenFastatorLKAB

Det är valberedningen i Fastator som skriver i ett pressmeddelande att Eva Hamilton kommer att föreslås som ny ledamot i bolaget inför nästa årsstämma.  

Eva Hamilton har en lång bakgrund som journalist på bland annat Dagens industri och Aftonbladet och var vd på SVT mellan år 2006 och 2014. 

Sitter i styrelsen för LKAB

Numer är hon styrelseproffs och sitter bland annat i styrelsen för LKAB och Expressen. 

Fastators styrelseordförande Björn Rosengren kommenterar tillskottet i ett pressmeddelande:

– Eva Hamilton har varit framgångsrik i att leda och utveckla verksamheter med stor betydelse för samhället och en närvaro över hela landet. Med sin kompetens, erfarenhet och nätverk kommer hon att bli ett värdefullt tillskott nu när Fastator har ambitionen att kliva upp en till en ny börslista, säger Björn Rosengren.

Läs även: Fastator utser CFO och transaktionsansvarig

Själv säger Eva Hamilton att hon tycker att Fastator är ett spännande och nyskapande investmentbolag som är skickligt på att identifiera nya nischer i fastighetsbranschen och med innovativa idéer och kreativitet utveckla dem till framgångsrika bolag.

Valberedningen kommer vidare att föreslå omval av styrelseledamöterna Björn Rosengren (ordförande), Carl Bildt, Jacqueline Winberg, Mats Lundberg och Anders Mossberg. 

Eva Hamilton kommer föreslås tillträda sin styrelsepost efter bolagsstämman den 6 maj 2020.

Fastators innehav

Äger 100 procent av Point Properties som äger och förvaltar handelsfastigheter.

Äger 100 procent av Industrisamhället, det bolag som tidigare hette Portvakten Industrifastigheter.

Äger 64 procent av Nordic PM som har verksamhet inom fastighetsförvaltning, lokaluthyrning, fastighetsutveckling och fastighetstransaktioner.

Äger 50 procent i Offentliga Hus som förvärvar och förädlar fastigheter och miljöer för uthyrning till offentliga hyresgäster.

Äger 50 procent av Genova Fastator Holding AB, som äger en handelsfastighet i Nacka.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.