Måndag03.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Rekrytering

Eva Nordström tar över i SKB

Publicerad: 12 Augusti 2014, 13:05

Eva Nordström

Styrelsen för Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB) har utsett Eva Nordström till ny vd.


Styrelsen för Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB) har utsett Eva Nordström till ny vd. Hon tar över efter Henrik Bromfält som efter 16 år som vd inom kort går i pension.

Eva Nordström har en lång bakgrund inom bygg- och fastighetsbranschen, framförallt inom HSB. Hon började i HSB Norr 1997 och arbetade på HSBs Riksförbund mellan 2001-2009. Närmast kommer hon från tjänsten som Näringspolitisk chef på Arbetsgivarföreningen KFO där hon jobbat i fyra år.

Eva Nordström ser SKB som en spännande utmaning som kombinerar de tre delar hon jobbat med tidigare, dels fastighetsbranschen samt den kooperativa ägandeformen, men också rollen på KFO kommer hon att få nytta av då det finns en hel del planer för att bygga nytt inom SKB.
– Det handlar om att skapa möjligheter till att bygga nya bostäder åt våra medlemmar som står i kö. Det innebär mycket kontakt med politiker kring mark- och planprocesser och där kan jag ta med mig mycket från min roll som näringspolitisk chef. Denna trekombination gör det väldigt roligt och jag ser fram emot att börja den nya tjänsten, säger Eva Nordström.

Eva Nordström har jobbat väldigt länge, både i, och med kooperativt drivna företag och hon gillar den medlemsägda formen där de boende kan vara med och besluta.
– Givetvis med hjälp av en styrelse och medarbetare, men att de som ska fatta beslut om verksamheten också är de boende ger en långsiktighet och väl genomarbetade beslut. Det finns de som tycker att processerna tar längre tid, vilket kanske kan stämma, men när sedan ett beslut är fattat så är det så väl förankrat att genomförandet går väldigt fort, säger Eva Nordström.
Eva Nordström tillträder tjänsten den 1 november.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.