lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Eva Nordström ny vd för HSB Stockholm

Publicerad: 15 februari 2023, 14:24

Eva Nordström har utsetts till ny vd för HSB Stockholm.

Foto: HSB

SKB:s förre vd Eva Nordström blir ny vd för HSB Stockholm. Hon kommer närmast från ett samordnande regeringsuppdrag för samhällsbyggande i norra Sverige. Nordström efterträder Anders Svensson som har suttit på posten i elva år.

Ämnen i artikeln:

SvepetEva NordströmSKBHSB Stockholm

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


– HSB ligger mig varmt om hjärtat, det känns som att komma hem, säger Eva Nordström i en kommentar.

Hon ser det som en stor möjlighet att leda den största regionföreningen in i ett nytt århundrade.

Läs mer: “Mediebilden av extrem tillväxt i Skellefteå är inte sann”

– Det är en utmanande tid med ett fallande bostadsbyggande och en osäker bostadsmarknad. Men det skapar också möjligheter för att tillsammans med styrelse, förtroendevalda och medarbetare sätta en ny kurs. HSB Stockholm är i grunden en välfungerande organisation, och kooperationen har överlevt många kriser förut.

Nordström efterträder långmilaren Anders Svensson som lämnar efter elva år som vd. Svensson har varit inom HSB i totalt 42 år – han gick direkt från gymnasiet i Farsta till "Hyresgästernas Sparkasse- och Byggnadsförening".

Eva Nordstöm tillträder posten som vd i maj.

I den tidigare rollen som särskild utredare presenterade hon under 2022 den statliga utredningen om startlån för förstagångsköpare. Dessförinnan var hon vd för SKB under sju år, samt vd för HSB Riksförbund.

Läs mer: Resan mot lägre fastighetsvärden har bara inletts

Nordström har även erfarenhet från flertalet styrelseuppdrag, bland annat som ledamot i HusmanHagbergs koncernbolagsstyrelse samt i HSB Bostads styrelse.

– Jag är mycket nöjd med att Eva Nordström blir ny vd. Hon kommer bidra med en stark personlighet, ett lyhört ledarskap och en aktad kompetens i bostads- och fastighetsfrågor. Dessutom kombinerar hon sina kooperativa rötter med ett stort mått av förändringsvilja. Jag välkomnar Eva, och vill samtidigt rikta ett stort tack till Anders Svensson, kommenterar Jenny Hjalmarsson, styrelseordförande HSB Stockholm.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev