Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Estea tar helhetsgrepp om hållbarhet – rekryterar från Pwc

Publicerad: 14 oktober 2022, 13:03

Filip Bons Larsson ska se över hållbarheten i så väl bolaget Estea som de förvaltade fonderna.

Esteas organisation fortsätter växa. På kort tid har flera nya medarbetare anslutit – senast i raden är Filip Bons Larsson som tillträder den nyinrättade rollen som hållbarhetschef.

Ämnen i artikeln:

SvepetPWCEstea

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Bons Larsson kommer närmast från Pwc där han under sju år verkat inom finansiell revision och hållbarhet, både som revisor och rådgivningskonsult.

Syftet med den nyinrättade tjänsten är, enligt Estea, att ta ett helhetsgrepp kring hållbarhetsarbetet i såväl bolaget som i de förvaltade fonderna.

Läs mer: Nya majoriteten i Stockholm ska äga – inte sälja fler samhällsfastigheter

– Branschen står inför spännande utmaningar och möjligheter där jag ser stor potential för oss att vara lyhörda och agera. Jag ser fram emot att lära känna alla nya kollegor och att få driva frågor jag brinner för, säger Filip Bons Larsson.

Bons Larsson har påbörjat sin anställning och är baserad på kontoret i Stockholm. Samtidigt har CFO Henrik Zetterström valt att gå vidare till en roll som CFO hos Genova. Enligt Estea kommer han att kvarstå i sin roll till slutet av året – arbetet med att utse en efterträdare har inletts. Vi tackar Henrik för hans insatser och önskar honom lycka till.

Läs mer: Balder plockar hållbarhetsexpert från Heimstaden

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev