Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Erfaren kvartett ska stärka AMF:s projektstyrning

Publicerad: 13 oktober 2022, 06:20

Ellen Karlsdotter Myrehed, Kenneth Öberg, Daniel Sunesson och Anne-Lill Lindholm rekryteras till AMF:s projektutvecklingsgrupp. Foto: AMF

AMF Fastigheter rekryterar fyra nya projektledare som ska stärka bolagets fokus på projektstyrning och hållbarhet i byggprojekten.

Ämnen i artikeln:

SvepetAMF Fastigheter

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


AMF Fastigheter rekryterar fyra erfarna projektledare – Ellen Karlsdotter Myrehed, Kenneth Öberg, Daniel Sunesson och Anne-Lill Lindholm – till bolagets projektutvecklingsgrupp.

De fyra ska stärka AMF:s fokus på projektstyrning och hållbarhet i bolagets byggprojekt.

Läs mer: Bilder: Så blir AMF:s fjärde pusselbit i Mood district – ”Har gått från döda, mörka bakgator”

I slutet av 2021 rekryterades Johan Lindskog från Skanska till en nyinrättad tjänst som projektutvecklingschef på AMF Fastigheter, för att leda arbetet med att ta ett helhetsgrepp om bolagets byggprojekt genom ett samlat ansvar för projekt, hållbarhet och inköp.

De fyra nya projektledarna kommer att ingå i Lindskogs arbetsgrupp.

–  Detta är en viktig pusselbit i att leverera effektivitet för att bidra till en långsiktig och stabil avkastning för AMF·s fyra miljoner pensionssparare genom våra byggprojekt. Samtidigt ser vi till att ännu tydligare integrera klimat- och hållbarhetsfrågorna i projekten, kommenterar Johan Lindskog.

Läs mer: Mats Hederos minns sin första affär – i krisens tecken

De 4 som ansluter


Ellen Karlsdotter Myrehed har tidigare arbetat som konsult inom byggkonstruktion och byggprojektleding och kommer senast från Corem Property Group där hon de senaste 5 åren arbetat som projektledare med fokus på fastighetsbeståndet i Solna, Kista och Täby.


Kenneth Öberg har lång erfarenhet från Skanska – senast i rollen som projektchef där han haft ansvar för att leda stora och komplexa kommersiella byggprojekt. Kenneth har stor bredd inom projektverksamhet och har bland annat arbetat som produktionsledare, installationssamordnare och produktionschef.


Daniel Sunesson har över 10 års erfarenhet som projektledare inom bygg- och fastighetsbranschen och kommer senast från en tjänst som projektchef på Toofab. Han har även en bakgrund som vvs-montör.

Anne-Lill Lindholm har de senaste tio åren arbetat på Lidl Sverige KB, nu senast som teamchef med ansvar för butikskoncept, nybyggnation av distributionslager samt bland annat Lidls nya huvudkontor i Barkarby.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev