Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Engwall lämnar Hemfosa – ersättare klar

Publicerad: 7 juli 2016, 04:57

Joacim Sjöberg och Jens Engwall.

Foto: Hemfosa.

Jens Engwall, vd på Hemfosa, planerar att lämna sin operativa roll på bolaget. Han efterträdare blir Joacim Sjöberg, idag chef över Corporate Finance på Swedbank.


Ämnen i artikeln:

Hemfosa Fastigheter

Hemfosas styrelse har anställt Sjöberg som vice vd – ”anställningen är ett led i att genomföra en kontrollerad successionsplanering efter Jens Engwall som planerar att lämna sin operativa roll före utgången av 2017” skriver bolaget i ett pressmeddelande.

När Engwall slutar så kommer Sjöberg alltså att ta över. Då fortsätter Engwall som styrelseledamot, och kommer även fortsatt att behålla ett ”betydande aktieinnehav” i bolaget.

­­- Som jag ser det uppnår vi två mål på en gång; vi har hittat en person med gedigen strategisk kompetens, som kan och gillar Hemfosas företagskultur, samtidigt som min önskan om en mindre operativ roll i bolaget framöver kan ta form på ett ordnat sätt, säger Jens Engwall.

Joacim Sjöberg är i dagsläget Chef Corporate Finance på Swedbank och har tidigare haft motsvarande befattningar på Öhman Fondkommission och HSH Nordbank.

– Joacim Sjöberg känner Hemfosa mycket väl som rådgivare i bolagets samtliga transaktioner alltsedan börsintroduktionen 2014. Han har på olika sätt varit engagerad i diskussioner kring Hemfosas inriktning, affärsidé, finansiering och ägande ända sedan vi bildades. Detta gör att han känner vår kultur väl, vårt arbetssätt och vår strategiska plan, säger Bengt Kjell, styrelseordförande för Hemfosa Fastigheter.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Hemfosa Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.