Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Elmsäter-Svärd ny vd för Sveriges Byggindustrier

Publicerad: 17 augusti 2017, 07:27

Catharina Elmsäter-Svärd blir ny vd för Sveriges Byggindustrier.

Sveriges Byggindustrier har utsett Catharina Elmsäter-Svärd, tidigare infrastrukturminister och finansborgarråd i Stockholm, till ny vd.


Ämnen i artikeln:

Catharina Elmsäter-SvärdSveriges Byggindustrier

Sveriges Byggindustrier har utsett Catharina Elmsäter-Svärd, tidigare infrastrukturminister och finansborgarråd i Stockholm, till ny vd.

– I en tid när byggbranschens betydelse  i Sverige blir allt större behövs en vd som kan kombinera kunskap om politiska processer med erfarenhet från både medlemsorganisationer och näringslivet, säger Svante Hagman, styrelseordförande för Sveriges Byggindustrier, i ett pressmeddelande.

Elmsäter-Svärd kommer närmast från egen verksamhet.

– Behovet av fler bostäder, vägar och järnvägar är större än någonsin. Med min erfarenhet från politik, näringsliv och organisationsvärlden hoppas jag kunna bidra till att skapa ännu bättre förutsättningar för det. Det ska bli väldigt roligt att tillsammans med Sveriges Byggindustriers medlemsföretag få fortsätta bygga Sverige starkt, säger Catharina Elmsäter-Svärd, i ett pressmeddelande.

Hon tillträder den nya tjänsten första oktober och ersätter därmed Ola Månsson, som lämnade Sveriges Byggindustrier tidigare i år. Mats Åkerlind som varit tillförordnad vd återgår till sin roll som vice vd och förhandlingschef.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.