torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Efter 25 år – nu slutar Christer Nerlich som CFO på Vasakronan

Publicerad: 21 april 2023, 07:25

Christer Nerlich.

Foto: Vasakronan

Christer Nerlich avgår som CFO på Vasakronan efter 25 år på posten. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetVasakronan Fastigheter

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Christer Nerlich tillträdde som CFO på dåvarande AP Fastigheter 1998 och fortsatte inneha titeln när bolaget bytte namn i och med att bolaget köpte Vasakronan från staten 2008.

Nu har den 61-årige civilekonomen Nerlich meddelat vd Johanna Skogestig att han har för avsikt att gå i pension den 1 april 2024. Det innebär att processen för att rekrytera en ersättare har inletts.

Läs också: Lista: De bytte jobb i mars

– Jag har informerat Johanna om att detta är mitt sista år på Vasakronan. Jag har varit CFO i bolaget i 25 år. Det har varit ett privilegium att få bidra till att bygga det stabila, professionella och framåtriktade bolag Vasakronan är idag. Nu ser jag fram emot att ta mig en friare roll, säger Christer Nerlich, i en kommentar.

Johanna Skogestig beskriver i en kommentar det som en "förmån" att ha fått jobba med Christer Nerlich som hon blev kollega med redan på AP Fastigheter-tiden.

– Hans långa erfarenhet och stabilitet har betytt mycket för bolaget och mig, inte minst sedan jag klev in i rollen som vd.  Nu påbörjar vi rekryteringsprocessen för att hitta Christers efterträdare och jag är tacksam för att han är kvar till dess att vi har en ersättare på plats, säger hon.

Läs också: Granskning: Vasakronans utsläpp ökar – "En konsekvens av vårt sätt att redovisa"

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev