Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Rekrytering

“Det var ett enkelt beslut”

Publicerad: 28 Maj 2013, 05:05

Biljana Pehrsson har utsetts till ny vd för Kungsleden AB.


Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Biljana Pehrsson har utsetts till ny vd för Kungsleden AB. Av ett meddelande till börsen framgår att hon har varit verksam i 20 år på fastighetsmarknaderna i Sverige, Norden och Europa där hon har arbetat med fastighetsutveckling, investeringar, portföljuppbyggnad och förvaltning i olika chefspositioner samt på styrelsenivå. Biljana Pehrsson tillträder sin nya post den 1 september men hon arbetar för närvarande som Head of Real Estate och vice vd på East Capital Private Equity AB.Sedan 2011 är hon även styrelseledamot i Kungsleden.

– Kungsleden är ett välkänt och stort fastighetsbolag med en del utmaningar men framförallt fantastiska möjligheter som jag ser det. Det var därför ett enkelt beslut för mig när jag fick frågan, säger Biljana Pehrsson i ett samtal med Fastighetsnytt.

Vidare förklarar hon att hon i egenskap av styrelseledamot varit med om att utforma bolagets nya strategi och att det ska bli ännu roligare att nu kavla upp ärmarna och verkställa strategin.

När Fastighetsnytt ber Biljana Pehrsson tänka efter om huruvida det var ett enklare beslut för henne att ta över som vd eftersom hon suttit i Kungsledens styrelse än om hon hade kommit utifrån och enbart känt till bolaget via den ofta kritiska nyhetsrapporteringen om Kungsleden svarar hon:

– Jag har inte reflekterat över det, det är möjligt att det var ett enklare beslut att ta eftersom jag kände så väl till bolaget.

”Det krävs ett gediget fastighets- och investeringskunnande för att implementera den nya strategin som styrelsen beslutat om där fastighetsförvaltning, förädling och långsiktig portföljuppbyggnad utgör viktiga delar. Biljana har lång erfarenhet som ledare och ett stort fastighetskunnande vilket borgar för att hon på ett mycket bra sätt kan leda bolaget framåt och skapa aktieägarvärde”, skriver Kungsledens styrelseordförande Göran Larsson i börsmeddelandet.

Förutom styrelseuppdraget i Kungsleden är Biljana Pehrsson även styrelseledamot i fastighetsutvecklingsbolaget Vasallen. Hon är utbildad civilingenjör från KTH.

Kungsledens aktiekurs har under tisdagen stigit med 0,22 procent.

Sverrir Thór

Källa: Pressmeddelande från Kungsleden

Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.