Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Därför lämnar hon fastighetsbolaget

Publicerad: 27 februari 2020, 13:18

Cecilia Marlow lämnar posten som ordförande i Svenska Handelsfastigheter.

Foto: Wästbygg

Svenska Handelsfastigheters styrelseordförande Cecilia Marlow har meddelat att hon på egen begäran avgår. Bakgrunden till beslutet är skillnader i ägarnas synsätt avseende bolagets framtida utveckling.


Ämnen i artikeln:

Svenska Handelsfastigheter

Cecilia Marlow efterträdde Johan Röhss, en av bolagets grundare, som styrelseordförande i samband med bolagets årsstämma i juni 2017. Nu utses Johan Röhss åter till ordförande.

– Jag är djupt imponerad över bolagets fina arbete med att bygga upp en fantastisk portfölj på kort tid och jag är säker på att alla ägare är mer än nöjda över denna utveckling. I det avseendet är det ett bra läge för mig att överlämna stafettpinnen. Samsyn är dock viktigt för att skapa förutsättningar för fortsatt framgång och värdetillväxt, en process som jag gärna hade sett varit högre prioriterad i ägarleden, säger Cecilia Marlow i ett pressmeddelande.

Bolagets övriga två grundare är Lennart Sten, vd, Thomas Holm, vice vd.

Svenska Handelsfastigheters valberedning kommer att lämna förslag till ny ordförande senast i samband med årsstämman i juni 2020.

I januari utsågs Cecilia Marlow till styrelseordförande i byggkoncernen Wästbygg-gruppen.  Hon sitter även i styrelsen för bland andra Kivra, Internationella Engelska Skolan, Fazer, Mathem och Clas Ohlson.

Anders Siljevall

Reporter

anders.siljevall@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Svenska Handelsfastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.