Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Danska arkitektbyrån gör om i ledningen och fortsätter satsa hårt på Sverige

Publicerad: 23 juni 2020, 12:36

Line Stybe Vestergaard och Philip Krogh tar plats i partnergruppen på Juul Frost.

Foto: Juul Frost Arkitekter

Det danska arkitektkontoret Juul Frost Arkitekter stuvar om i ledningen för att betona stad- och landskapsarkitekturens roll.


Ämnen i artikeln:

JUUL | FROST arkitekter

Det är flera förändringar som görs på Juul Frost Arkitekter, som etablerade sig med kontor i Sverige 2012. Line Stybe Vestergaard och Philip Krogh kliver in i partnergruppen och den nuvarande partnern Søren Askehave blir ny kontorschef. 

Line Stybe Vestergaard och Philip Krogh får ansvar för varsitt affärsben; urbanitet och landskap samt den nordiska marknaden.

Läs även: Dansk arkitektfirma öppnar i Sverige

”Med de två nya ansvarsområden, önskar vi att definiera oss själva som ett arkitektkontor, inte bara med skandinavisk, men nordisk förankring och betona stad- och landskapsarkitekturens roll”, säger Flemming Frost, grundare och partner i Juul Frost, i ett pressmeddelande.

Juul Frost Arkitekter har flera projekt under byggnation i Sverige: Helsingborgs nya landmärke World Trade Center och bostadskvarteren Nanna, Särimner och Saga i Hyllie samt Aktern i Västra Hamnen.   

 

Juul | Frost Arkitekter A/S - AB har genom de senaste 20 åren varit ansvariga för mer än 40 svenska arkitektur- och stadsutvecklingsprojekt. 

Arkitektkontorets svenska projekt omfattar bland annat utvecklingen av de stadsarkitektoniska riktlinjerna för etablering av Universitetsholmen i Malmö, det kreativa innovationsnavet Media Evolutions City i Malmö, den hållbara stadsutvecklingen av Årsta Torg i Uppsala, bostadsbygget Sjöjungfrun och utvecklingen av Örebro campus, härunder både Handelshögskolan, student- och forskarbostäder samt campustorget. 

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

JUUL | FROST arkitekter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.